,

Exploratorii


-De Dine Eduard-Vicentiu-

Introducere:


Anul 2055. Pe Terra s-a ajuns la o pace mondiala, si la o globalizare progresiva. Visul marilor oameni ai mileniului a fost implinit!
Populatia planetei a contribuit la noua era a pamantenilor - Era Astrala. Astfel, in America se pregateau membrii echipajului ce va aseleniza pe Marte; In China si Japonia, se pregateau piesele tehnice; In Brazilia si Argentina se pregateau testerele pentru piloti, iar in Europa se pregateau masinile si robotii prezenti pe nava.
Totodata, Asia si Europa s-au unit, ajutandu-se reciproc la creearea unei cuve ce te intinerea, si inducea in tesuturi o substanta care ajuta la regenerare.
Popoarele lumii erau fericite. Stratul de ozon, nu de mult deteriorat la maxim, era acum refacut, prin introducerea unui amestec chimic bazat pe fire de aur. Aerul era curat ca lacrima. Calamitatile naturale erau evitate, natura coexistand cu omul. Energia este geotermala, eoliana, ori bazata pe celule fotovoltaice.
Pacea domnaea. Oamenii s-au metisat, creandu-se o singura rasa, etnice, si religie - Umanitatea (si, ca religie - liberul arbitru).

Capitolul 1.

4 iunie, 2055.Stephan Malcolm, Jonathan Spys, Franz Nordveit, Li Kung, Mao Fu, Alexei Bakulin, Dmitri Faruh, Paulo Malesta si Francisco Pignales si Mayer Egon, echipajul navei Noua Era, care va face prima expeditie pe Marte a Omenii, s-a imbarcat.
- Noua Era, aici turnul V.
- Receptionat. Aici Noua Era.
- Porniti motoarele! Sunteti gata?
- Gata! au rasunat vocile participantilor la expeditie, in cor.
- Motoare pornite. Avem 500 000 km/h - suna vocea bizara a matricei de bord.
****
Norul de gaze portocalii-rosietic ii intampina pe participantii expeditiei la fel de sumbru si melancoolic, cum este de mai mult de un miliard de ani...
- Intram. In cateva minute amartizam, spuse matricea de bord.
Solul pietros, rosietic, cu cratere insirate de colo pana colo, ii intampina.
- Imbracati costumele cu IC-uri.
- Da, domnule Malcom.
- Vom merge cu vehiculul de sondare, VEMS. Vom lua cele 192 steaguri, si le vom planta. Stiti si voi, vom face la fel ca si Neil Amstrong - ,,Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire.."
- Da.. un pas mic...un pas mare...
***
- Coalizati, va rog, pe canalul #1 al costumelor.
- Realizat, domnule, spuse matricea comuna a costumelor.
- Vom porni acum, cu ajutorul VEMS, sa ocolim la ecuator planeta. Se opune cineva?
- Nu, domnule. Totul decurge conform indelung discutatului nostru plan.

***
Cand au ajuns la 60 grade latitudine nordica de ecuator, au descoperit o groapa cu diametrul de 20.000 kilometri.
- Intram?
- Doar daca vreti cu totii.
- Eu intru.
- Si eu.
- Si eu!
- Vin si eu!
- Si eu sunt curios sa vad ce este acolo...
- Asta nu pare naturala. Ma bag si eu.
- Intru!
- Vin si eu..daca veniti toti...
- Vin si eu. Acum ma angajez sa dispun VEMS-ul cu mijloace de aparare si de initiere a primului contact - pe unde radio, electromagnetice, electrokinetice, geodezice, si in toate limbile cunoscute pana acum.
- Daca toti veniti...dar sa avem o aparare, va rog..
Ne-am imbarcat, din nou, in VEMS.
- Matrice, porneste motorul hipersonic. Desfa aripile tip planor.
- Statistician, ar fi mai bine sa decolam in mod vertical, si sub forma discoidala, cu propulsie bazata pe orgoni, sau tip planor, cu decolare orizontala, tip planor, cu propulsie hipersonica?
- Eu cred ca ar fi mai bine sa decolam in plan vertical, sub forma discoidala, si pe baza de orgoni, deoarece este o sursa aproape inepuizabila de energie, raspunse subspecia matricei de bord a VEMS-ului.
- Transforma-ne in Discoid. Activeaza modurile de aparare si campurile de forta. Initiaza programul pentru primul contact. Activeaza mitralierele cu ioni si distrugatorul cuantic. Nu se stie ce gasim acolo, asa ca...
- Statistician, crezi ca groapa este un proces natural?
- Presupun ca nu. Desi se poate sa fie un crater surpat foarte mult de catre mai multi asteroizi, ori o grota facuta prin eroziunea a milioane si milioane de ani a apei, ori procesul vreunei loviri de falii... Dar, mi-se pare ca, mai mult ca sigur, este ceva facut de o civilizatie...pare lucrat..e cam greu sa ma decid. Nu iti pot da un raspuns exact. Si, dupa cum am fost instruit, nu ma lansez in presupuneri. Nu stiu ce sa iti zic.
- Ma rog.. intram!

***
Mergeam de 5 minute, Cu o viteza de 1000 km/h. Cliiiiing.. un zgomot ciudat ne-a atras atentia..si o pala de culoare, prin intunericul adanc trecu. Ne uitam unii la altii, si nu ne venea sa credem ...
- Ce-a fost aia, are cineva vreo idee?
- Subrutina in primele contacte a Inteligentei Rationale, (SPC-IR) ce crezi ca a fost acel lucru?
- Posibil sa fi fost o fiinta de lumina, sau non materie. Poate a fost doar o cadere de material necunoscut, poate ne-am avariat, desi aceasta e putin probabil. Inregistrez o crestere a activitatii electromagnetice. Energie electrica la mai putin de 100 km distanta.90km..vine..vine aici..o lumina laser..campuri electromagnetice..fregvente de 10 hz compatibila cu componenta bio a creierului uman..deja 50km pana la noi..
- Activeaza campurile de forta! Solidifica totul in jurul nostru! Scoate distrugatorul cuantic si Proiectilele Seattle si bombele cu neutroni.
- Scuturi activate. Tunurile scoase. Cinci distrugatori cuantici avem la dispozitie momentan. Suficient sa transformam in praf aceasta planeta. 100 proiectile Seattle sunt pregatite. O bomba cu neutroni este gata, dar, reamintesc, aceasta se poate folosi doar pe baza codului vocal al comandantului misiunii. Dispunem de foarte putine.
- Activeaza scuturile psihotronice..
- Nu avem decat niste amplificatoare ale constiintei, domnule, spuse matricea de bord.
- Activeaza-le. Nu se stie ce va urma ..
- Activat. Emisiile de unde electromagnetice sunt la mai putin de 15 km de noi..
Peste un minut, in fata noastra s-a asternut o mare de lumina in diverse culori. Avea forma unui om inalt de 8 metri, aparent suplu, dar avand 4 metri in latime .. Era echipat cu un fel de costum plin de diverse gadget-uri. Avea un fel de antene la cap, si un fel de banda pe mijloc, plina de diverse lucruri.
Vorbea. Incerca sa vorbeasca cu noi, dar nu incerca sa foloseasca fregventa creierului, din fericire.
- Matrice, da-ne niste Energofeuri. Avem nevoie de concentrare, nu vrem sa pierim acum, cand am ajuns aici. In joc e viitorul Omenirii!
_________________________________
*(Energofeurile erau niste energizante care te ajutau sa te concentrezi pe un singur lucru. Iti dadea impresia ca pentru asta esti facut. Ca doar asta exista in lume...).

Dupa un minut in care fiinta ne-a vorbit intr-o limba plina de consoane, si apoi a inceput un fel de cantec astral, cu note muzicale frumos facute, ca din alta lume, a intins o mana catre noi. Insa noi ne-am speriat:
- Tragem un proiectil Seattle! Activeaza Motorul Orgonic!
Dupa o secunda, am tras. Dar..nimic. Proiectilul Seattle a trecut prin fiinta. Atunci ne-am dat seama. Stateam fata in fata cu o imensa Holograma.
- SPC-IR, lanseaza niste emisiuni de sintagme. Foloseste limbi felurite, gesturi si mimica. Lanseaza-te prin holovizor.

***
Dupa cateva minute de mesaje succesive in zeci de limbi, fiinta a raspuns:
- Bine-ati venit, Salbatici Pamanteni. Multi ani au trecut de cand eu va astept aici, cu speranta de a-mi realiza menirea... Milioane de ani pamaneteni au trecut, si eu va tot coordonez evolutia...
- Ce? Cine esti tu si ce vrei? Suntem gata sa te dezintegram!
- V-am spus eu ca sunteti salbatici ...
- Spune cine esti sau tragem!
- Sunt Eronis. O Inteligenta Galactica. In mine si-au stocat memoriile si trairile miliarde de pamanteni care au murit. De altfel, eu functionez ca unealta a lui Zehor.
- Cine este acest Zehor, si cum ne poti demonstra ca esti ceea ce sustii?
- Zehor este un IBM, cum spuneti voi. Un supercalculator statal. Un Computer facut aici de Entitatile Supreme, care va coordoneaza evolutia. Zehor traieste in pamant, sau, mai precis, in capatul acestei gropi, la aproximativ 656.412 kmp, in adanc. El influenteaza destinele omenirii. Sir Isaac Newton, Albert Einstein, Henri Coanda, Jules Verne, Leonardo Da Vinci, Stephen Hawking, Helen Breath, toti au fost inspirati de el. El este ceea ce in religie este transpus ca ,,Dumnezeu". Atotstiutorul, atoatevazatorul, despre lumea voastra. El este cel care va inspira.
- De unde stim ca nu ne minti, Inteligenta Galactica?
- In primul rand, prefer sa-mi spuneti Eronis. Suntem ca-ntre oameni aici, nu? La urma urmei eu sunt unul ca fiinta de silicon, si miliarde ca entitati fizice, numite oameni. Va pot vorbi despre istoria voastra, din trecut si pana in prezent. Va pot vorbi in toate dialectele foste si actuale ale omenirii. Va pot povesti orice ati vrea...va pot spune...va pot povesti...puteti afla...
- Du-ne la Zehor.
Auzind acestea, umbra disparu.
- Se departeaza de noi.
- Mergem dupa ea!
Dupa aproape o ora, si 656.412 kmp facuti, am ajuns jos. O Entitate humanoida, de 30 de metri inaltime si 10 lungime, cu o casca, ne priveste din niste ochi adanci, ca o mare albastra, de cerneala. Bratele sale puternice, alaturi de o statura atletica dar bine legata, si, cu deja obisnuita centura de la brau cu gadgeturi, si castile cu antene, dar si cu o vestimentatie colorata viu, ne urmareste miscarile.
- Bine-ati venit, Pamantenilor. De mult v-astept... anii au trecut prin mine. Pe langa mine. Prin fata mea..
- Ce vrei tu, de fapt? spuse Paolo
- Eu am misiunea de a va invata tehnica transgresiunii spatio-temporale, sau distrugerea continuumului spatio-temporal. Este ceea ce multi fizicieni ai vostrii au visat.
- Pai..dai drumul..ce stai asa.. n-avem timp de pierdut. Peste 25 zile trebuie sa plecam inapoi, pe draga noastra Planeta Albastra...
- Dupa mine, va rog, domnilor!

***
Dupa cateva plimbari, printr-o retea subterana de tunele si circuite, am ajuns.
- Oooo..asa ceva e imposibil..
- Cum se poate ... aia sunt cyborgi, sau cum..?
- Dupa cum vedeti, avem 64.254 subiecti umani, recrutati prin plimbari periodice prin asa zisele ,,farfurii zburatoare" / U.F.O;, O.Z.N, care va tot vizitau in perioada 1100-2030, pana cand ati implementat campurile refractare. Am tot incercat sa mai ,,culegem" cateva persoane, dar aerul solidificat, lansatoarele de ioni si proiectile distrugator-cuantic-interceptare ne-au pus pe ganduri.. Din 2029, de cand acel asteroid a lovit lumea, transformand jumatate din New York in scrum, si ceilalti ,,prieteni" ai lui, arzand Japonia si Koreea, omenirea a trecut in faza defensiva.
- Asa ceva e imposibil...incep sa va cred...ne cunoasteti prea bine... spuse Mao
- Cum ati reusit sa tineti oamenii in viata?
- Unii dintre ei au peste 1.000 ani. Va vom invata si asta. Exista o componenta bio intre genele voastre, care este dar nu exista in bazele voastre de date. Ea pare ca nu exista, insa se gaseste in tot corpul vostru. Cum s-ar zice, este omnipotenta...
- Interesant. Mergem pe mana voastra. Totusi, mai stati o clipa. Avem o intrebare.
- S-o auzim. Noi avem raspuns la toate.
- Traieste vreo fiinta vie intr-adevar, pe aceasta planeta stearpa?
- 1. Nu e stearpa. 2. Nu. Ca sa ajungeti la fiintele adevarate, va trebuii sa cunoasteti tainele transgresiunii. Cu ea, doar faceti un pas si ajungeti dintr-un punct A intr-un punct B. Asa, cu propulsia bazata pe hidrogen greu, zis Deuterium, ori pile de fuziune nucleara, ori propulsie pe microunde si ioni grei, ori mult iubita voastra propulsie bazata pe Orgoni vii, veti ajunge in urmatorul sistem solar in zeci, sute, mii de ani. Doriti sa ne aflati informatiile, ori sa dati cu piciorul unei sanse care nu va va mai fi data? Este ultima data cand va intreb.
- Cum ti-am spus, mergem sa aflam. Sa ne informam.
Dupa cateva minute, am ajuns. Mii de oameni stateau acolo si bateau din palme. Nu isi imaginau c-o sa mai vada vreodata alti semeni de-ai lor..
- Bine-ati venit in Societatea Umana de pe Marte. Va vom da cateva zeghi, cu informatiile necesare din genetica (pentru prelungirea vietii) si din translatie, asa cum v-am promis.
- Cum? Ce sunt zeghile?
- Zeghile sunt niste DVD-uri de un miliard de ori mai mari in capacitatea de depozitarea informatiilor, si mult mai mici ca un DVD. Facute din draconium, un material gasit pe o planeta din alta galaxie. Practic, poti depozita o cantitate infinita de date, daca ai cam 5 zeghi.
- Si cum le vom folosi...? Ele singure nu ne-ajuta..
- Va dam si un gramozeghi, un fel de videoproiector.. si semenii vostrii va vor explica cum functioneaza. Ii veti lua la bord, daca vreti, si va vor impartasii informatiile necesare. Aveti nevoie de ei deoarece, eu si Eronis practic nu existam..in plan fizic..nu mai suntem de mult siliciu, suntem niste entitati.
- Bun..deci am facut schimbul de informatii. Vom mai ramane aici. Avem dreptul sa recoltam roca din planeta, da?
- E a voastra, cu totul! Voi sunteti sortiti expansiunii, pentru ca, daca ati ramane pe saraca Terra, in maxim 60 de ani n-ar mai exista nici macar un pamantean. Deja la voi, un litru de apa face cat un kilogram de aur in anul 1999.
- Noi vom pleca sa recoltam probe. In curand plecam inapoi pe Terra. Va multumim in numele tuturor Terranilor. Suntem profund indatorati. Daca veti avea nevoie de noi, va rugam sa ne contactati.
- Inca ceva.. in emisfera nordica a planetei exista niste fiinte barbare care abia au dat de tehnologia ionilor..ataca pe oricine trece pe-acolo.. n-am mai trecut pe la ei de acum 2000 ani..
- Am inteles. Multumim.
- A. Sa va mentionez ultimul lucru: odata ce ati folosit prima data translatarea spatio temporala, timpul va intra intr-o bucla si veti inainta 300 ani in fata. Daca veti dorii sa folositi translatarea pentru planul temporal, aveti instructiuni in zeghiuri. Aveti si pentru translatare in plan fizic, adica translatarea principala.
- Am notat. Multumim inc-odata in numele intregii Umanitati Terrane.
- Alianta Civilizatiilor Humanoide ...ei sa-i multumiti. Aveti toate informatiile despre ea acolo.
- Da. Poate, ne vom mai vedea...in viitor... Adio!

 Capitolul 2

Au trecut 6 zile.  Ne-am plimbat, am fotografiat, am luat mostre de sol si am fragmentat roca. Am gasit niste larve care, in structura lor moleculara, aveau capacitatea de a se apara provocand unele radiatii lezante, asemanatoare celor din spatiul cosmic. Cum poate evolua viata..sub ce forme...nu?
Ne-am intors in VEMS. Aveam probele luate. Oficial, misiunea noastra era incheiata cu succes. Am invatat cum sa folosim transgresiunea, zeghiurile si am primit informatiile necesare, de la Eronis si Zehor. Puteam face Omenirea fericita. Am salvat-o.
- Haideti sa mai vizitam planeta. Poate nu vom mai ajunge niciodata acolo, spuse Dmitri.
- Asa e! Venim! spusera toti, parca-ntr-un glas.
Am intrat intr-o caverna. Anii s-au scurs prin aceasta grota. Au impins si au impins, apa a jucat rol de prieten al timpului si dusman al rocii, iar grota s-a format...
Ceva ce semana cu o libelula, doar ca mult mai lunga si mai tacuta ne privea. Ne urmarea miscarile si se rotea in jurul nostru. Noi..ne amuzam. Faceam cu mana..ca si cum ne vedea cineva. Radeam, dar nu era rasul nostru ...
Noi nu stiam, dar acea "libelula" era o arma de interceptare audio si video ...
- Detectez emisiuni de iridium.. o nava fusiforma vine spre noi. Trage utilizand sase lasere grele pe baza de antimaterie. Ne va extermina daca nu fugim. Doriti sa fugim sau sa contratacam?
- Pornim. Foloseste motorul Orgon si Hipersonic. Combina-le! Vom zbura in cerc, pana cand vom ajunge in spatele lor. Daca nu comunica ce doresc, ii vom praji. Dispunem de arme?
- Avem un generator de plasma, doua de antimaterie, trei de materie neagra, proiectile Seattle, Distrugatoare Cuantice...
- Folosim un proiectil Seattle si un Distrugator Cuantic. II dezintegram, practic.
Zburam. Deja, un foc ne-a atins, avariindu-ne, insa, dupa mai multe rotiri si incercari, am distrus nava. Cei ce erau inauntru, au cazut, nava izbindu-se violent de fundul unui crater.
Am coborat, cu gandul de a explora resturile navei si posibilii atacatori.
La bordul navei, surpriza: corpurile atacatorilor nu erau nici macar zgariate, desi din nava nu s-a mai putut alege nimic. Era scrum pur.
Atacatorii erau niste fiinte cu un cap ce parea foarte mare, disproportionat fata de corp, patru ochi dispusi in forma patrata, rosii si patrunzatori, un par ca niste tepi taioase si rezistente, fara gat, cu un abdomen plat, si cu noua picioare. Un set de trei in centru, unul in stanga si unul in dreapta.  Aveau niste excrescente ca niste maini, dar fara palme, si, deci, fara degete.
Cantareau in jur de 300 kg unul, si aveau cam 5,6 metri.
Am recuperat cinci la bord. Nu pareau vii, si nu miscau, dar, ca masura de precautie, i-am criogenat in nava.
- Ne-am terminat misiunea aici. Ne intoarcem? Sunteti de acord?, spuse Stephan
- Da. Revenim pe pamant, spusera toti intr-un glas!   

Capitolul 3

- Eu zic sa nu le aratam oamenilor secretul calatoriei in timp. Voi?
- Da. Sa lasam timpul sa curga de la sine, zise Dmitri.
- Suntem de aceeasi parere, rasunara vocile celorlalti.
- Atunci, asa sa fie!

***
Dupa 25 zile de zburat prin neant, am ajuns pe pamant. Am trecut prin rigorile de izolare si readaptare la gravitatia de pe Terra, si asa au mai trecut cateva zile. Toate informatiile au fost date Guvernului Mondial, creeand o valva nemaipomenita. Unii spuneau ca n-ar trebuii sa prezentam aceste informatii omului de rand, insa, majoritatea, democratica, a acceptat acest lucru.
25 septembrie 2055. Conferinta numita ,,Festivalul Informatiei" a inceput:
- Dragi cetateni ai acestei planete minunate, incepu Paolo, bine v-am gasit! De pe arida planeta Marte noi tocmai ne-am intors. Aducem informatii de natura vitala acestei lumi. Doriti sa le auziti?
- Da, da, da, rasunau vocile-nfierbantate ale oamenilor de rand.
- Pe Marte traieste o civilizatie asemenea noua la nivel tehnogic, insa foarte salbatica si rea. Ne-a atacat, noi am ripostat, si am capturat cateva dintre trupurile atacatorilor. I-am criogenat si vi i-am adus. Aratati-l pe Kaidar (asa a fost botezat unul dintre atacatori).
Imediat, o holograma uriasa aparu intre multime, si creeand valuri de "Ohhhhh", "Wow", "Tare", Interesant" etc.
- Continui. Un supercomputer, numit Zehor, ne coordoneaza civilizatia. El ne radiaza creierele cu informatii de natura vitala. Mariii luminatori ai omenirii au primit ideile de la el. Giordano Bruno, Henri Coanda, Leonardo da Vinci, Nicolaus Kopernic, Nikola Tesla, Albert Einsten, Galileo Galilei, Jules Verne...toti si-au primit ideile de la Zehor.
- O Inteligenta Constienta mai presus de toate cele ale noastre ne-a intampinat. O cheama Eronis. Constiintele tuturor celor ce mor aici ajung in "memoria" ei. Ea, impreuna cu Zehor, au misiunea de la Alianta Civilizatiilor Humanoide sa faca din noi o superrasa impanzita prin galaxie, spuse Mayer.
- Ei ne-au transmis unele informatii foarte importante Omenirii. Printre ele se numara anumite substante pentru prelungirea vietii pana la o mie, aproape doua mii de ani de viata sanatoasa si fericita, transgresiunea spatio temporala, sau asa numitele ,,gauri-de-vierme", adica, daca avem un spatiu de 100 metri sa zicem, aflat intre punctele A si B care sunt capetele, si noi folosim o gaura-de-vierme, facem doar un pas prin ea si ajungem din A in B sau invers. Prin aceasta descoperire, omenirea se poate deplasa prin galaxie mult mai rapid decat cu motoarele noastre pe propulsii obisnuite, spuse Francisco.
- Wow. Asta este lucrul ce fascina cercetatorii nostrii de zeci, sute de ani...spuse un om din multime.
- Exact. Sunteti de acord sa folosim aceste tehnologii?
- Cu siguranta. Le folosim!
- Acestea fiind zise, conferinta sa terminat.
- Aveti intrebari?
- Nu, suntem lamuriti, spuse multimea.
- La revedere.
***
Subcapitol

1 Ianuarie 2056. Centrul de Cibernetica si Informatii ne intampina, cu forma sa discoidala, si mare...cat vezi cu ochi... Senzatia asta era amplificata de norii ce-mpanzeau cerul, transformandu-l intr-o mare cenusie si amara...
Primul generator de distorsiune spatio-temporala a fost construit, dupa mult timp, si multa munca asidua, a 12.000 dintre cei mai buni cercetatori din lume si robotii aferenti lor.
- Peste o ora vom pasii pe GT-65123 Xiz. Este o exo-planeta aflata la 2 ani-lumina de noi. Asemenea Pamantului, domnule Carlington. Cu propulsiile noastre normale facem 125 ani pana acolo. Asa, cu ajutorul transgresiunii spatio-temporale, facem doar un pas.
- Sunt multumit de voi. Voi aloca un fond aferent descoperirilor ulterioare de 6.000.000.000 euro.
- Exista sansa de a ne ciocnii de alte civilizatii, domnule Carter? spuse Presedintele
- Teoretic, distorsiunea gravitationala poate informa alte civilizatii despre prezenta noastra. Dar asta doar daca sunt si ele la acelasi nivel tehnologic, ori chiar mai sus. Acest lucru nu prezinta o mare problema, cel putin momentan. Si..noi suntem aparati. Numai un distrugator cuantic este destul pentru a face scrum 1 000 km de pamant, acesta ne mai fiind capabil de regenerare. Ce sa mai spun de proiectilele derivate - Seattle - sau de noul prototip de rachete interplanetare - Boston 3 - sau de scuturile/campurile de forta. Per total, suntem aparati destul de bine.
- Ok. Sunt bucuros s-aud aceasta. Va dau permisiunea ceruta. Sa facem din 1 ianuarie 2056 cea mai importanta zi din istoria Umanitatii Terrane.
- Asa vom face, domnule Carlington.

***
- Inteligenta Constienta, te rog sa deschizi  gaura-de-vierme.
- Am inteles. Acum este la latimea 0. O largesc.
Imediat, o pata neagra, cu usoare tente rosietice, incepea sa se largeasca. Era... patrunzatoare. Asemeni unui suflet innegurat de om... Si..se facea..din ce in ce mai mare.
- Acum, te rog, I.C., comanda 2 roboti sa se translateze pana pe GT-65123 Xiz. Dintre cei sub forma de fluture. Rapizi. Sa inconjoare planeta, aducandu-ne informatii.
Imediat, robotii au trecut. Dupa 15 minute, aveam imaginile de la Ecuator, dar si din partea bazinelor hidrografice sau a zonelor muntoase.
GT-65123 Xiz era o planeta pitica, dar totusi de 2 ori mai mare ca Terra. Nu prezenta forme de viata, inafara de niste flora asemeni unor copaci foarte inalti. Era..magnifica. Pamantul avea o tenta de rosu-violet, intens. Privita de pe orbita, semana cu o mare de cerneala. Niste flori manifice impanzeau acei copaci. O intindere de culori trecea pe sub ochii nostrii. Eram fascinati. Toti aveam gura larg deschisa. Eram stupefiati.
Marea era de un turcoaz interesant, cu tente de albastru ultramarin. Era clara. Puteai zarii pamantul (aici galbui ca un spic de grau proaspat copt) Nisipul nu exista. In schimb, un fel de pulbere de stele ne inconjura privirea, ingandandu-se cu apa.
Muntii, inalti ca un urias, si bifurcati, asemeni bratelor lui, erau de o frumusete stranie. Poate ca aveau un milion de ani, insa.. erau o minunatie.
Argintiul presara mister peste coamele lor. Auriul, la baza, se impletea printr-un fel de paduri, iar, la mijloc, un violet bizar, format, probabil, de aglomerarile de hidrogen combinat cu uridium si sodiu ionizat ne privea, prin doua formatiuni negre ca pana corbului si enigmatici.
- Sunt cumva forme de viata acolo, I.C.?
- Nu detectez emisii electromagnetice, electricitate, foc, ori alte surse de energie. Practic, acolo nu exista civilizatie.
Urmara cateva momente de tacere.
- Am gasit ceva interesant. In adancul solului, la 5.000 km adancime, este o retea de tuneluri. Se pare ca impanzeste planeta. Surse de energie clara. Plasma, electricitate, emisii magnetice, de tot felul. Oh. Sute de milioane de fiinte. Acum afisez o holograma.
Imediat, o holograma rasarii. Niste fiinte cu aspect relativ humanoid isi vedeau de munca lor. Inalti, undeva pe la 6-7 metri, lati de 1-2 metri, cu un cap destul de mare, sferic, doi ochi negrii si adanci, fara sprancene, 2 brate, 2 picioare, fiecare cu cate 6 degete. Pareau ca fiecare comunica cu fiecare, printr-un fel de dispozitive. Prin holograma s-a suprins chiar si... o intrare intr-un vortex, asemeni transgresiunii. Deci, aveam de a face cu o specie supertehnologizata...
- Trimitem 1.000 de oameni acolo. Vom coloniza planeta si vom sustine relatii de pace cu acesti intralocuitori.
- Inteles. In maxim 20 ani avem tot ce ne trebuie acolo.
- Mai este ceva, domnule Carlington. Ce nume doriti sa-i puneti planetei?
- Greu de spus...Hmmm....Sa fie... Keppler.
- Bun. Keppler va fi.
- Echipajul este pregatit, imbarcat intr-un vehicul de teren, VEMS.
- Ok. Sa-i dam drumul!
***

Capitolul 4:

20 februarie 2165. Omenirea numara deja 40 planete, intinse pe mai mult de 15 ani-lumina. Prizii, civilizatia subterana gasita pe Keppler ne-au dezvaluit o noua forma de propulsie, si anume hiperspatiul - propulsia superluminica. Am dezvoltat cu ei relatii comerciale si pasnice. Oamenilor le placea de Prizi. Erau niste fiinte interesante, capabile sa proceseze trilioane de informatii. Niste enciclopedii mobile, cum ar spune unii.
Pe Pamant era o zi senina, frumoasa, in care primavara se ingana cu iarna grea ce tocmai a trecut. Temperatura era frumoasa, iar oamenii iesisera afara, pentru a se bucura de imparatia frumusetii ce va pune stapanire pe vechiul nost' pamant.
Dintr-o data, o pata se asternu pe marile centre comerciale ale lumii. Tokio, locul cu cele mai multe centre de transgresiune si de producere in masa a robotilor si echipamentelor supertehnologizare, era eclipsat. Dar nu natural...
New York, cu al sau Highway Building, zgarie-nori-ul de 2600 metri, terminat in 2105, facut din panouri solare, era.. umbrit..
Time Square, alaturi de primul centru de transgresiune spatio-temporala, centrul de cercetare al tehnologiilor extraterestre si de perfectionare al tehnicilor A.I. erau de-a dreptul intunecate.
Berlinul, locul cu cele mai multe centre de cercetare a geneticii avansate si a clonarii componentei bio a memoriei, BioMemory, a fost transpus intr-o pata a terorii.
In toate marile orase ale Pamantului - cerul era acoperit de nave cosmice. Mai mari, sau mai mici. Oamenii se alarmau.. fugeau.. era o spaima generala si incontrolabila.
Navele, mai mici, mai mari, fusiforme, conice, ori, chiar stelate, atacau. Erau masive. Aveau sute de metri. Kilometrii, chiar, in lungime, si niste tunuri dezintegratoare impunatoare. Masive.
Simultan, in toate orasele se declansau raze dezintegratoare. Orasele erau distruse. Teroarea plutea, alaturi de o "mireasma" de carne arsa. Lava incepea sa mistuie tot ce ii trecea prin cale. Era un peisaj apocaliptic. Imediat, Pamantul se cutremura. Structurile mai vechi cazura. Strigatele celor prinsi rasunau artistic, trezind spaima si in cel mai instruit om.
Prin canalele de informatii (formate de niste microcipuri inserate in creierele limbice oamenilor, care formau asa numita ,,telepatie sintetica") curgeau fluvii negre si grele de informatii.

 ***
- Domnule Carlington, ce doriti sa facem?
- Activeaza campuri de forta in jurul centrelor de transgresiune. Nu vreau sa pierdem nici una. Pompeaza oricat de multa energie in ele!
- Discuta cu Kurtman, expertul in aparare.
- Domnule Kurtman, va pun la supra-comanda toate sistemele defensive de pe planeta. Chemati-va pana la 15 consilieri. Atatea supra-comande avem.

Leave a Reply